Vanaken wil het glas halfvol zien: Deze 0-4 mag geen smet op campagne zijn

Vanaken wil het glas halfvol zien: "Deze 0-4 mag geen smet op campagne zijn"

26-10-2022 23:49
16

Een opzienbarende prestatie kon Hans Vanaken niet afleveren tegen FC Porto, maar toch zou zijn naam na afloop over de tongen gaan. De aanvoerder van Club Brugge miste bij 0-1, op een cruciaal moment dus, een strafschop. Als extra zure appel liet ook Noa Lang de kans liggen toen de elfmeter hernomen moest worden. Vanaken zelf wil daar niet al te dramatisch over doen.

Zoals wel vaker toonde de Limburger zich zijn nuchtere zelve. "Wat er gebeurt? Penalty en ik mis hem", klinkt het droogjes bij Het Nieuwsblad. "Waarom hij opnieuw genomen moest worden, weet ik niet. De keeper te vroeg van zijn lijn of een speler te vroeg in het strafschopgebied." Uiteindelijk zou het om dat laatste gaan.

Na zijn mislukte beurt liet Vanaken het stokje overnemen door Lang, die jammer genoeg ook gestuit werd. "Ik heb altijd gezegd: als ik mis en hij moet opnieuw genomen worden, dan doe ik het niet meer. Daarna mist Noa ook. Maar kijk, dat kan gebeuren."

Ondanks de zware opdoffer wil Vanaken het glas nog steeds halfvol zien. "Deze 0-4 mag geen smet zijn op onze campagne", klinkt het. Op de slotspeeldag wil Club Brugge bij Bayer Leverkusen voor het hoogst haalbare gaan. "Dan zien we wel wat de eindstand in de groep zal zijn, maar ik denk dat we nog altijd vol voor de groepswinst moeten gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie