Pro League geeft Anderlecht al boete van 50.000 euro en onderzoekt verdere stappen

Pro League geeft Anderlecht al boete van 50.000 euro en onderzoekt verdere stappen

23-10-2022 22:02 Laatste update: 22:12
23

Het is (alweer) een zwarte dag geworden voor RSC Anderlecht. De Brusselaars leken bij het altijd beladen bezoek aan Sclessin de boot in te gaan, dus besloten de meegereisde fans dat proces maar te versnellen. De wedstrijd werd gestaakt na een vuurwerkenregen. Buiten het stadion ging dat trieste schouwspel gewoon verder. De Pro League heeft Anderlecht nu al een straf opgelegd.

Via Twitter heeft CEO Lorin Parys de onlusten in en rond Sclessin streng veroordeeld. 'Voetbal ís emotie. Dat maakt onze sport zo mooi. Ik zag dit weekend topmatchen met volle stadions en fijne beleving', opent de sterke man van de Pro League zijn betoog nog positief. 'Maar hier trekken we de lijn. Wanneer gedrag veiligheid in gevaar brengt. De Pro League legt 50.000 euro boete op en het bondsparket treedt op', kondigt Parys nu al aan.

Met die snelle reactie wil de Pro League duidelijk maken dat zulk gedrag hoegenaamd niet door de beugel kan. Aan de uitspraken van Parys te horen, mag Anderlecht zich later nog aan een bijkomende sanctie verwachten. Na de vervroegde afloop van de partij gingen supporters van Standard en Anderlecht buiten het stadion met elkaar in de clinch. Er werd onder meer vuurwerk naar de tegenpartij gegooid.