PSV verloor smaakmaker Gakpo ei zo na: 'Meermaals met Man United gesproken'

PSV verloor smaakmaker Gakpo ei zo na: 'Meermaals met Man United gesproken'

20-10-2022 15:33

Cody Gakpo stond afgelopen zomer op het punt om PSV in te ruilen voor Manchester United. De aanvaller zou meerdere malen in gesprek zijn gegaan met manager Erik ten Hag, alleen uiteindelijk zag hij toch af van de overstap.

"Ik heb inderdaad meerdere malen gesproken met Ten Hag", vertelt Gakpo in gesprek met The Times. "Uiteindelijk is de deal niet doorgegaan en dat was wel heel jammer voor mijn ontwikkeling, omdat Manchester United één van de grootste clubs ter wereld is. Maar ook voor PSV was het balen, omdat een speler naar zo'n club zien vertrekken ook iets moois is voor hen."

Gakpo besloot uiteindelijk toch om bij PSV te blijven na een hectische laatste week van de zomerse transferperiode. "De gesprekken met Manchester United liepen een week voor het einde van de transferwindow spaak. In die week moest ik dus nog beslissen of ik naar Southampton wilde of naar Leeds United. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om bij PSV te blijven, maar het was een stressvolle periode voor mij."

Maar Gakpo vertelt ook dat hij er geen enkel probleem mee heeft dat hij bij PSV is gebleven. "Het is geen straf om hier te spelen, het is mijn club sinds de jeugd. Ik wil prijzen winnen en mijn uiterste best doen voor PSV. Maar als je de kans krijgt om naar de Premier League te gaan, natuurlijk overweeg je dat dan. Van die hectische periode ben ik gelukkig snel teruggekomen."