Gerrard over situatie: Ik ga niet zielig doen: begrijp situatie waarin we zitten

Gerrard over situatie: "Ik ga niet zielig doen: begrijp situatie waarin we zitten"

19-10-2022 19:26
2

Steven Gerrard weet dat zijn positie aan een zijden draadje hangt bij Aston Villa. De resultaten zijn niet goed in Birmingham en daardoor moet Gerrard vrezen voor zijn baan.

Aston Villa staat momenteel teleurstellend zestiende in de Premier League. In de tweede stad van Engeland wordt er al stiekem gesproken over de mogelijke opvolgers van Gerrard. Toch wil de oud-middenvelder de handdoek nog niet in de ring gooien. "Ik heb alle vertrouwen en geloof in mezelf en in deze groep", stelt hij op een persconferentie.

"We missen een aantal belangrijke spelers, daar is inmiddels al genoeg over gezegd en geschreven", gaat Gerrard verder. "Vooral veel zomerse versterkingen zijn niet inzetbaar, met die spelers erbij zouden we er nu misschien anders staan. Ze zijn wel op de weg terug, dus dat is positief." 

Gerrard vindt het niet gek dat hij onder druk staat bij Villa. "Iedere trainer zal beginnen over tijd, maar ik loop nergens voor weg. Ik wil ook beoordeeld worden op het hier en nu. Ik begrijp de situatie waarin we zitten en hoe belangrijk het is om een positieve week te hebben. Ik ga hier niet zielig doen."