Anderlecht overweegt operatie voor Kana: 'Zou dan vier tot vijf weken out zijn'

Anderlecht overweegt operatie voor Kana: 'Zou dan vier tot vijf weken out zijn'

15-10-2022 11:30
2

Schaars lichtpuntje bij RSC Anderlecht dezer dagen: Felice Mazzu deinst er niet voor terug om het jonge geweld (veel) speelkansen te gunnen. Een naam die evenwel nog zelden opduikt, is die van Marco Kana. De talentvolle middenvelder annex verdediger sukkelt van de ene spierblessure in de andere. Anderlecht is dat stilaan beu.

Volgens Het Nieuwsblad overweegt Anderlecht ernstig om Kana te laten opereren. Blijkbaar zouden de vele kleine spierletsels hun oorzaak vinden in de adductoren. Door daar een ingreep te doen, hoopt de medische staf van paars-wit dat het euvel definitief verholpen kan worden. Als ook Kana zelf het licht op groen zet, zou onze landgenoot zo'n vier tot vijf weken uit de roulatie liggen.

Wanneer hij zou terugkeren, is het WK al bezig, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Integendeel, in de Challenger Pro League loopt de competitie gewoon door, wat Kana de kans geeft om wedstrijdritme op te bouwen bij de RSCA Futures. Vanaf de kerstperiode kan hij dan weer voluit zijn kans gaan om een plekje te veroveren in het elftal van Mazzu. Voorlopig is zijn bijdrage beperkt gebleven tot ruim 200 minuten in de Jupiler Pro League en ongeveer datzelfde aantal in de Conference League. Het laatste optreden van Kana dateert al van midden september.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie