Vandenbempt: Dat kan Mazzu zich niet permitteren tegen Club Brugge

Vandenbempt: "Dat kan Mazzu zich niet permitteren tegen Club Brugge"

10-10-2022 13:35
20

RSC Anderlecht wist met een 1-3-zege tegen KV Mechelen de rug te rechten na een 0-1-nederlaag in de Conference League tegen West Ham. Peter Vandenbempt trok enkele conclusies uit de wedstrijd tegen Malinwa en blikte vooruit op de kraker tegen Club Brugge.

"Ik ben benieuwd wat deze overwinning voor gevolgen heeft, want de ommekeer wordt nu nogal makkelijk herleid tot de omzetting van het systeem met 4 spelers in de verdediging." Vandenbempt vroeg zich hardop af of die analyse wel klopt. "Na de rust zaten vooral de omstandigheden mee", vond de analist. "Meteen gelijkgemaakt na 20 seconden en nadien dodelijke efficiëntie met nog 2 doelpunten uit 2 kansen."

Bij Sporza wees Vandenbempt erop dat het voor Anderlecht niet van een leien dakje liep tegen KVM in het nieuwe systeem. "In dat systeem heeft Anderlecht ook gewoon afgezien, het werd een poos gedomineerd door KV Mechelen." 

Vandenbempt wierp al een blik vooruit op de wedstrijd van komend weekend. De Brusselaars ontvangen dan Club Brugge. "Mazzu kan zich niet permitteren om tegen Club Brugge met 3 in de verdediging te spelen en dan te verliezen. Hij is, bij wijze van spreken, veroordeeld tot vier verdedigers."