Hoefkens (Club Brugge) evenaart met derde overwinning Guardiola, Flick en Simeone

Hoefkens (Club Brugge) evenaart met derde overwinning Guardiola, Flick en Simeone

05-10-2022 18:00 Laatste update: 21:59
10

Ondanks een moeilijk begin lijkt Carl Hoefkens nu stevig in het zadel te zitten bij Club Brugge. Zeker na de sterke campagne in de Champions League. Daarin wist hij drie keer op rij te winnen, wat voor een Belgisch record heeft gezorgd.

In zijn eerste jaar als hoofdcoach wist Hoefkens meteen te imponeren met Club Brugge in de Champions League. Drie overwinningen op rij in zijn debuutwedstrijden, wat geen enkele Belgische coach in de geschiedenis ooit wist te evenaren. Hoefkens zet daarmee een Belgische record neer, maar geen Europees record.

Europese toptrainers
In het verleden wisten enkele andere trainers die statistiek van drie debuutwedstrijden met winst ook neer te zetten. En daar zitten heel wat grote namen bij. De eerste was Pep Guardiola, die zijn eerste drie partijen met FC Barcelona in 2008-2009 winnend wist af te sluiten.

Daarna volgden Roberto di Matteo (Chelsea, 2011-2012), Tito Vilanova (FC Barcelona, 2012-2013), Diego Simeone (Atlético Madrid, 2013-2014) en Hans-Dieter Flick (Bayern München, 2019-2020).

Sterker nog, bij vier van die vijf coaches werd ook meteen de finale gehaald in de Champions League. Dat gebeurde door Guardiola, Di Matteo, Simeone en Flick. Kan Hoefkens het onmogelijke doen en dat ook met Club Brugge realiseren?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie