Seigers: Ik ben heel blij dat ik elke wedstrijd 90 minuten mag volmaken

Seigers: "Ik ben heel blij dat ik elke wedstrijd 90 minuten mag volmaken"

28 september - 22:32 Laatste update: 22:36
1

In navolging van heel wat promovendi van de laatste jaren is ook KVC Westerlo voortvarend aan haar seizoen van de wederoptreding begonnen. Na negen speeldagen telt het twaalf punten, dat is er slechts eentje minder dan nummer acht RSC Anderlecht. Rubin Seigers is één van de constante factoren in de Westelse successen.

De centrale verdediger van Westerlo is de enige binnen de kern van Jonas De Roeck die al elke minuut op het veld gestaan heeft. "Ik ben heel blij dat ik elke wedstrijd de kans heb gekregen om de 90 minuten vol te maken, maar de andere spelers zijn minstens even belangrijk. Zij zorgen voor de concurrentie. Ook op training is het elke week weer vechten voor die basisplaats", verzekert Seigers in gesprek met de digitale kanalen van Westerlo. 

Niettemin kan je onze 24-jarige landgenoot gerust een sterkhouder noemen bij de nieuwkomer. "Ik ga zeker niet op mij nemen dat ik de beste verdediger ben, dat is voorbarig", blijft Seigers evenwel bescheiden. "We verdedigen en vallen aan met elf." Een werkpuntje is wel om de nul te houden. Dat lukte dit seizoen nog maar één keer, op de openingsspeeldag tegen Cercle Brugge (2-0). "Een tegendoelpunt krijgen is nooit fijn, maar het zijn ook maar statistieken. We hebben op bepaalde momenten ook pech gehad dat die bal net wél binnenvalt", aldus Seigers. Enkel winnen is heilig in zijn optiek.

Het doet ongetwijfeld deugd dat de verdediger eindelijk weer aan de oppervlakte komt. Als jongeling leek Seigers klaar voor de doorbraak bij KRC Genk, maar dat kwam er nooit helemaal van. "Ik heb wel wat pech gehad met contactblessures, waar ik zelf weinig aan kon doen." Daarna speelde Bob Peeters een belangrijke rol. "Op een moment dat ik misschien dacht dat mijn carrière er al op zat, heeft Bob er toch voor gezorgd dat ik hier terecht kon. Hij heeft me ook de kans gegeven om rustig terug op te bouwen. Daar ben ik hem nog altijd heel dankbaar voor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie