'Vertonghen moet zich niet aanstellen, zo gaat het in de voetballerij'

'Vertonghen moet zich niet aanstellen, zo gaat het in de voetballerij'

22 september - 22:01
12

Jan Vertonghen koos deze zomer voor een terugkeer naar België en ging aan de slag bij RSC Anderlecht. Dat leek echter niet in de toekomstplannen van Vertonghen gestaan te hebben. Hij noemde het een bijzonder moeilijke beslissing, wat op hoongelach werd onthaald in Nederland.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws onthulde Vertonghen dat hij Portugal en Benfica eigenlijk niet wilde achterlaten. "Het was de moeilijkste beslissing die ik als voetballer en als mens moest nemen", klonk het met tranen in de ogen.

Een uitspraak die de wenkbrauwen deed fronsen bij het Nederlandse VI ZSM. Volgens gastheer Matthijs Vegter stelt Vertonghen zich namelijk toch wat aan. "Zo erg is het toch niet", begint hij. "Het is niet leuk voor hem en zijn kinderen, want ze hebben het naar hun zin in Lissabon. Maar zo werkt het in de voetballerij, dat weet je. Het is nu ook niet dat hij naar pakweg Roemenië moet en zijn kinderen daar naar school moet sturen."

De inmiddels 35-jarige Vertonghen keerde echter toch terug naar ons land en ging aan de slag bij RSC Anderlecht, waar hij zijn handtekening heeft gezet onder een contract tot medio 2024.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie