Jelle Vossen steekt na jaren rivaliteit hand uit naar KRC Genk: Vind dat jammer

Jelle Vossen steekt na jaren rivaliteit hand uit naar KRC Genk: "Vind dat jammer"

21 september - 13:01
55

Jelle Vossen, gewezen topspits van KRC Genk en Club Brugge, wil zijn persoon verzoenen met KRC Genk en zijn supporters. Dat liet hij blijken in een openhartig gesprek met de supporterspodcast van KRC Genk: TerrilTalks

Vossen speelde 248 wedstrijden voor KRC Genk en scoorde daarin 105 keer. Daarmee behoort hij tot de absolute top in alle lijstjes van de club. Toch zit er sinds de zomer van 2015 een serieuze kink in de kabel. Vossen trok in de zomer van 2015 naar Burnley, maar bleef daar niet lang. Nog in dezelfde zomer vertrok de aanvaller richting Club Brugge. Dat schoot in het Genkse in het verkeerde keelgat en sindsdien is de relatie met club en supporters serieus verzuurd. 

In een gesprek van anderhalf uur deed Vossen zijn kant van het verhaal. Zo vertelde hij onder meer waarom hij precies weg wilde uit Burnley en maakte hij duidelijk dat het geen opgezette constructie was om naar blauw-zwart te vertrekken, iets wat de KRC Genk-supporters nog steeds vermoeden.

“Mijn buikgevoel zat niet goed in Burnley, toch heb ik getekend. Dat is de enige keer dat ik zo een foute beslissing heb gemaakt, denk ik. Ik wilde gewoon naar het buitenland, maar dat was tegen mijn buikgevoel. Achteraf gezien had ik mijn buikgevoel moeten volgen”, openbaarde hij. Volgens Vossen zat het niet goed in Burnley, zowel professioneel als privé. “Mijn prestaties waren ook niet goed, ik voelde mij niet goed en mijn vrouw ook niet. Dan begin je na te denken.”

Uiteindelijk kwam Club Brugge op het einde van de transferperiode met een aanbod. Vossen dacht er over na, en ging er uiteindelijk op in. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik sympathie had voor Club Brugge. Maar, met het hand op het hart, dit was geen constructie. Ik heb op dat moment aan mezelf moeten denken.”

Desondanks vindt Vossen het jammer dat de relatie met de KRC Genk-supporters nu zo verzuurd is. “Ik durf niet meer in het stadion te komen. Dat is jammer als je weet dat je daar bijna 15 jaar hebt gevoetbald. Ik voel veel meer appreciatie langs de kant van Club Brugge, terwijl ik daar in vergelijking veel minder heb gespeeld. Ik wil niet op mijn knieën mijn excuses gaan aanbieden, maar ik hoop dat dat gaat veranderen”, besloot de aanvaller openhartig.

U kan de volledige episode hier beluisteren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie