Benítez is voor mij de allerslechtste trainer die ik heb gehad. Verschrikkelijk

"Benítez is voor mij de allerslechtste trainer die ik heb gehad. Verschrikkelijk"

17-09-2022 10:20
2

Rafa Benítez won in zijn loopbaan heel wat prijzen, maar Wesley Sneijder is duidelijk geen fan van de Spanjaard. De voormalige Nederlandse middenvelder heeft geen goed woord over voor de Spaanse trainer. De ex-spelmaker van Ajax, Real Madrid en Internazionale vindt Benítez de allerslechtste trainer die hij ooit heeft gehad. Wel ziet hij gelijkenissen met Dirk Kuyt, die net aan zijn trainersloopbaan bij ADO Den Haag is begonnen. 

"Benítez is voor mij de allerslechtste trainer die ik heb gehad. Verschrikkelijk, in alles", aldus Sneijder bij Veronica Offside. De twee werkten kortstondig samen bij Inter. "Ik kwam terug na het WK 2010, Mourinho was weg en hij werd onze coach", verhaalt hij. "Voor mij moest Eto'o naar binnen, tegen hem zei hij: jij wordt mijn linksbuiten dit seizoen. Waarop Eto'o zei: dat dacht ik niet, ik ben een spits en daar ga ik staan ook. Vervolgens kwam ik binnen. Ik ben een nummer tien, maar hij wilde mij als een controlerende middenvelder neerzetten. Dus ik kreeg ook een discussie."

Sneijder trekt de vergelijking tussen Benítez en Kuyt, die moeizaam is begonnen bij ADO Den Haag. "Hij (Benítez, red.) was heel erg gefocust op zichzelf en hoe hij vond dat dingen moesten gebeuren. Dat merk ik nu ook een beetje bij Dirk, maar dat werkt niet altijd als je een groep hebt die een beetje losjes wil zijn."

De recordinternational van Nederland sluit af met een anekdote over Benítez. "Binnen een halfjaar was hij ontslagen. We hadden net de wereldbeker voor clubs gewonnen. Op de persconferentie zei Benítez dat dit het moment was dat hij vier nieuwe spelers ging eisen bij voorzitter Massimo Moratti. Maar wij stonden in de kleedkamer met Stankovic, Chivu, Materazzi én met de president. We stonden te roken toen we dat stukje zagen. Stankovic zei: dit is het moment om hem te ontslaan. Moratti: je hebt gelijk, hij gaat eruit. Voor mij een waardeloze trainer, echt waar."