'Olympique Lyon stelt ultimatum voor coach: volgende twee wedstrijden winnen'

'Olympique Lyon stelt ultimatum voor coach: volgende twee wedstrijden winnen'

16-09-2022 20:02
1

Peter Bosz moet de komende twee wedstrijden met Olympique Lyon winnen om zijn baan bij de club te kunnen behouden. Dat meldt L’Équipe. Bosz staat onder druk vanwege een reeks slechte resultaten van zijn ploeg.

De twee wedstrijden waarom het gaat zijn niet tegen de minste tegenstanders in Frankrijk. Aanstaande zondag speelt de ploeg van Bosz tegen regerend landskampioen Paris Saint-Germain. Na die wedstrijd gaan de spelers op interlandbreak en als ze terugkomen spelen ze op 2 oktober tegen RC Lens. Volgens de Franse sportkrant kan Bosz zijn spullen pakken als beide wedstrijden worden verloren.

De doelstelling van Olympique Lyon is om dit seizoen in de top drie in de Ligue 1 te eindigen. Op dit moment staat de club vijfde met vier punten achterstand op nummer drie Lens. Zondag 11 september verloor Olympique Lyon van AS Monaco en de week daarvoor speelde de ploeg gelijk tegen Stade Reims. 

Eerder liet Vincent Ponsot al weten dat de positie van Bosz wankel is. "Hij is zich bewust van de situatie dat we niet zullen wachten tot februari of maart. Olympique Lyon moet dit jaar in de top drie eindigen."