'Absoluut dieptepunt' in mascotte-soap: Heerenveen ontvangt doodsbedreiging

'Absoluut dieptepunt' in mascotte-soap: Heerenveen ontvangt doodsbedreiging

15-09-2022 22:45
1

Sc Heerenveen heeft, naar aanleiding van de rechtszaak tussen de club en medewerker Hendrik Pasveer, een doodsbedreiging ontvangen. De Friezen hebben aangifte bij de politie gedaan en spreken van een 'absoluut dieptepunt'.

Pasveer, die 22 jaar lang als mascotte Heero werkzaam was bij Heerenveen, won de rechtszaak van de club en moet weer in dienst worden genomen. Tijdens de coronacrisis werd Pasveer aan de kant gezet, maar hij accepteerde dat niet. Na meerdere verwijten over en weer, volgde de rechtszaak. Hoewel de kous daarmee af leek, is de situatie alsnog geëscaleerd. Op de officiële kanalen brengt Heerenveen naar buiten dat er donderdag een doodsbedreiging is binnen gekomen.

De club maakt niet bekend aan wie de bedreiging gericht is. 'De bedreiging is een absoluut dieptepunt in deze voor alle betrokken partijen vervelende zaak', klinkt het. Heerenveen kiest er bewust voor het nieuws naar buiten te brengen, omdat er een 'grens is overschreden'. 'De veiligheid van al onze medewerkers staat voorop. Er is bij de politie dan ook direct melding van deze bedreiging gemaakt.'

Heerenveen meldt dat de club van mening verschilt met de rechter, maar het besluit accepteert. Binnenkort wordt besproken hoe Pasveer zijn werkzaamheden bij Heerenveen zal vervolgen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie