Ref. Department: 'Cercle-verdediger verdiende rood voor tackle tegen Club Brugge'

Ref. Department: 'Cercle-verdediger verdiende rood voor tackle tegen Club Brugge'

05-09-2022 17:05 Laatste update: 17:07
28

Na het duel tussen Club Brugge en Cercle Brugge was er heel wat te doen om de harde tackle van Cercle-verdediger Jean Marcelin. De verdediger kreeg daar een gele kaart voor, maar had volgens het Professional Refereeing Department harder gestraft moeten worden.

Tijdens en na de partij was er flink wat commotie na de tackle van Marcelin. De verdediger ging er veel te stevig in op Club Brugge-speler Casper Nielsen, die achterbleef met een kapotte scheenbeschermer en een wonde op het scheenbeen.

In koor klonk het al snel dat Marcelin een rode kaart verdiende, maar scheidsrechter Lawrence Visser gaf een gele kaart en ook VAR Wim Smet greep niet in. Volgens het Refereeing Department ging de wedstrijdleiding daarmee in de fout.

Op de officiële kanalen van de KBVB spreekt men dan ook duidelijke taal: Marcelin had van het veld gestuurd moeten worden. 'Het Professional Refereeing Department verwacht een VAR interventie voor ernstig gemeen spel en een rode kaart voor de Cercle-speler', schrijft men.