Vanhaezebrouck spaart rode Okumu niet: Razend, je laat je ploeg in de steek

Vanhaezebrouck spaart rode Okumu niet: "Razend, je laat je ploeg in de steek"

04-09-2022 22:15
31

Ondanks een midweekse overwinning bij RSC Anderlecht (0-1) zit KAA Gent even in de hoek waar de klappen vallen. Op bezoek bij Sporting Charleroi klommen De Buffalo's nog wel op voorsprong, maar die gaven ze finaal weg: 2-1. De rode kaart voor Joseph Okumu vormde ongetwijfeld een kantelpunt. Dat beseft een bijzonder boze Hein Vanhaezebrouck maar al te goed.

Bij een 1-1-tussenstand kreeg Okumu het aan de stok met Isaac Mbenza, die hem in een duel aan de zijlijn een stevige por in de rug gaf. Als reactie daarop pakte de Keniaan uit met een duw op de keel van zijn tegenstander. Scheidsrechter Lothar D'Hondt toonde hem prompt een rood karton. Of die kleur de juiste was, wil Vanhaezebrouck niet met zoveel woorden gezegd hebben. "Ik heb nog zulke reacties gezien die geel kregen, bij ons was het natuurlijk rood. Het is belachelijk dat hij reageert op zo'n fase. Maar hij slaat niet of geeft geen kopstoot. Ik vind rood streng, maar als ze vanaf nu elke keer bij zo'n duw rood geven, dan leg ik me daar bij neer", klinkt het bij Eleven Sports.

De toorn van de trainer richt zich echter voornamelijk op zijn pupil. "Ik ben hier razend over. Je laat je ploeg in de steek", wijst Vanhaezebrouck met de vinger naar Okumu. "We waren op weg naar de winst en de top-vier, maar als je het zo weggeeft, moet je naar jezelf kijken. Het is onaanvaardbaar. Het is geen trap die hij krijgt of een voet op zijn achillespees. Het is gewoon een duwtje. Als je daar al niet meer tegenkan..."

En Vanhaezebrouck is nog niet uitgeraasd. "Dit kan gewoonweg niet. Je laat echt je ploeg in de steek. Als je zoiets doet, dan wil je niet in de top-vier staan. Het is pijnlijk voor de supporters, de spelers, de staf en de directie. We hadden zo mooi in de top-vier kunnen staan. Het op deze manier weggeven is onaanvaardbaar", valt Vanhaezebrouck in herhaling ter besluit.