Beveren pakt eerste zege in Lommel, heerlijke goal uit volley zet kers op de taart

Beveren pakt eerste zege in Lommel, heerlijke goal uit volley zet kers op de taart

04-09-2022 22:00

Het heeft vier speeldagen geduurd, maar het hernieuwde SK Beveren heeft eindelijk haar eerste overwinning beet in de Challenger Pro League. Op het veld van Lommel SK scoorde het telkens aan het einde van de twee speelhelften: 0-2.

Na haar ondermaatse seizoensstart zakte Beveren met flink wat druk op de ketel af naar het noorden van Limburg. Die speelde duidelijk parten in het eerste half uur, want daarin was Lommel de bovenliggende partij. De beste kans kwam er voor spits Caue, maar de Braziliaan schoot net voorlangs. Pas in het laatste kwartier voor de pauze knokten de bezoekers zich in de wedstrijd. Dat loonde ook: Thierno Barry zette op slag van rusten de (gevleide) openingstreffer op het scorebord.

Na de koffie moest Lommel dus op zoek naar een antwoord. De thuisploeg opende furieus en duwde Beveren ver achteruit. Tot twee keer toe leek Rafik Belghali de gelijkmaker aan te tekenen, maar doelman Beau Reus liet zich niet verschalken. Naarmate het einde naderde, stichtten de Waaslanders meer gevaar op de tegenaanval. In minuut 88 viel het doek over de wedstrijd, weliswaar op schitterende wijze. Na een afgeslagen hoekschop pakte de Braziliaan Everton Luiz uit met een prinsheerlijke volley, die enig mooi in doel verdween.

Die 0-2 betekende meteen ook de eindstand. Door de eerste driepunter van het nieuwe seizoen schuift Beveren op naar een plaatsje in de middenmoot. Lommel laat dan weer na om Lierse SK bij te benen aan de kop van het klassement. De Limburgers moeten nu vrede nemen met stek drie.