Ik heb Yaremchuk heel veel kansen zien missen bij KAA Gent

"Ik heb Yaremchuk heel veel kansen zien missen bij KAA Gent"

30-08-2022 07:16
36

Club Brugge heeft Roman Yaremchuk voorgesteld als nieuwe transfer. De ex-spits van KAA Gent kost maar liefst zestien miljoen euro, maar daar ziet Wim De Coninck geen graten in. 

"Een garantie op succes is niemand", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad. "Als hij morgen zijn kruisbanden scheurt, sta je daar. Maar met Yaremchuk neemt Club wel geen risico. Als hij hen kampioen maakt en naar de Champions League brengt, dan betaalt hij zichzelf terug."

De Coninck maakt wel een kanttekening bij Yaremchuk. "Zijn grootste gebrek vind ik zijn pure afwerking. Hij heeft de neus om de goeie positie in te nemen, maar het torinstinct van Jutgla heeft hij niet. Ik heb hem bij Gent veel kansen zien missen. Heel veel. Hij had vaak topschutter kunnen zijn. Bij Club zal hij wel aanvoer krijgen. Als hij daarin een beetje verbeterd is, heeft hij het potentieel om topschutter te worden."

Met bonussen kan de transfersom zelfs nog oplopen tot 19 miljoen euro. Daarmee neemt Yaremchuk het record van Zinho Vanheusden over. Hij werd voor 'maar' 12,5 miljoen euro naar Standard gehaald.