Fraaie plaatsbal van Nuhu maakt verschil in bijzonder steriele Westerlo-Eupen

Fraaie plaatsbal van Nuhu maakt verschil in bijzonder steriele Westerlo-Eupen

28-08-2022 22:56
1

KVC Westerlo heeft een eerste thuisnederlaag geleden sinds haar terugkeer in de Jupiler Pro League. Tegen KAS Eupen, dat voor aanvang van het duel nochtans de rode lantaarn om de nek had hangen, smaakten de druiven bijzonder zuur op het einde. Isaac Nuhu maakte het verschil: 0-1.

De ene week is duidelijk de andere niet. Waar Westerlo afgelopen zondag een waar spektakelstuk op de mat toverde tegen KV Mechelen (5-4-verlies), hield het ditmaal de handrem stevig aangetrokken. Eupen daarentegen eiste wel het merendeel van het balbezit op, maar kon evenmin voor dreiging zorgen. Het leidde ertoe dat de eerste helft uitermate kansarm verliep. Er was slechts één moment van 'opwinding', jammer genoeg toen Jan Bernat zich ogenschijnlijk zwaar blesseerde.

Na de pauze probeerde Jonas De Roeck wel wat meer diepgang in zijn elftal te pompen, maar dat bracht eigenlijk nauwelijks zoden aan de dijk. Slechts sporadisch viel er een kansje uit de Kempische lucht. Zo moest Lyle Foster te ver naar de zijkant uitwijken om met zijn schot het net te vinden. Aan de overzijde grossierde Eupen vooral in hoekschoppen, al had Charles Cook meer moeten doen toen hij helemaal vrijstaand mocht uithalen aan de tweede paal.

Een brilscore stond in de sterren geschreven, tot De Panda's dan toch eens versnelden met een lange kruisbal. Eindelijk vond Nuhu de ruimte om zijn tegenstander op te zoeken, waarna hij het leer mooi in de verste bovenhoek krulde. Die 0-1 leek voorbestemd om het slotakkoord te zijn, tot Gary Magnée zich tot schlemiel ontpopte. In de eerste minuut van de toegevoegde tijd beroerde hij de bal ongelukkig met de arm. Tuur Dierckx wilde dat geschenkje graag uitpakken, maar Lennart Moser stopte zijn elfmeter. Westerlo ging daardoor voor het eerst onderuit in het eigen Kuipje, terwijl Eupen wegloopt van de laatste plek. Die wordt nu alleen bekleed door RFC Seraing, dat slechts drie punten heeft.