Uitblinker De Ketelaere helpt met eerste assist AC Milan aan zege

Uitblinker De Ketelaere helpt met eerste assist AC Milan aan zege

27-08-2022 20:45 Laatste update: 22:44
5

Bayern München leek in de eerste weken van het seizoen niet te stoppen, maar is zaterdag tegen het eerste puntenverlies aangelopen in de Bundesliga. In de Serie A morste ook Juventus punten, thuis tegen AS Roma.

Bayern München  - Borussia Mönchengladbach 1-1
Voor Der Rekordmeister leek geen vuiltje aan de lucht. Sadio Mané dacht de score te openen, maar bleek buitenspel te staan. Ook Leroy Sané was dicht bij de openingstreffer. De ploeg van coach Julian Nagelsmann was veel sterker, maar Gladbach sloeg uit het niets toe. Upamecano zat helemaal mis na een dieptepass, waardoor Thuram plots kon afronden: 0-1.

In de tweede helft zette Bayern de achtervolging in. Leroy Sané tekende uiteindelijk voor de gelijkmaker na goed werk van invaller Jamal Musiala. Vervolgens kwam De Ligt nog in de ploeg om als stormram te fungeren, maar de Nederlander kon puntenverlies niet meer voorkomen.

Juventus - AS Roma 1-1
Paulo Dybala kreeg voor de aftrap een warm welkom van zijn voormalig Juventus-ploeggenoten, maar hij moest toezien hoe Dusan Vlahovic al snel de hoofdrol opeiste. De Serviër schoot na ruim één minuut een vrije trap geweldig binnen. Manuel Locatelli leek voor de 2-0 te zorgen, maar daar ging een streep door omdat Vlahovic in aanloop naar de goal hands maakte. Na ruim een uur schoot Juan Cuadrado voorlangs, waardoor Juve verzuimde om afstand te nemen.

Dat kwam de Oude Dame duur te staan, want Dybala pakte alsnog zijn moment. De Argentijn bediende Tammy Abraham, die doel trof. In de slotfase debuteerde Arek Milik nog voor Juventus. De Poolse ex-Ajacied viel echter vooral op met een goede verdedigende ingreep. Ook Szczesny moest een paar keer reddend optreden. Zo moesten de teams van Massimiliano Allegri en José Mourinho de punten delen.

AC Milan - Bologna 2-0
Charles De Ketelaere heeft bij zijn eerste basisplaats meteen zijn waarde bewezen voor AC Milan. De Rode Duivel bediende na een goede actie Rafael Leão, die de score kon openen. Ook in het vervolg was De Ketealere een plaag voor de achterhoede van Bologna. In de tweede helft werden de bezoekers wel gevaarlijker, zag ook Joshua Zirkzee vanuit de tribune. Aan de andere kant gooide Olivier Giroud echter op zeer fraaie wijze het duel in het slot. De Ketelaere ging niet veel later onder luid applaus naar de kant.