Werner scoort bij rentree, Augsburg wint bij Bayer Leverkusen

13-08-2022 18:28

Timo Werner heeft zijn tweede debuut bij RB Leipzig opgeluisterd met treffer, al kon hij puntenverlies niet voorkomen. Die Roten Bullen speelden in eigen huis gelijk tegen 1. FC Köln. Bayer Leverkusen kwam thuis niet langs Augsburg.

RB Leipzig-1. FC Köln 2-2
Vier dagen na zijn presentatie mocht Werner zaterdagmiddag direct aan de aftrap beginnen tegen Köln. De Duitser had 35 minuten nodig om zijn doelpuntenrekening te openen. Met een schot van afstand verraste hij de doelman van de opponent. Het leek een rooskleurige middag te worden voor Leipzig, maar dat werd het niet. Köln maakte vier minuten later gelijk en nog erger: door een rode kaart voor Dominik Szoboszlai moest de thuisploeg met tien man verder.

Toch wist Leipzig via Christopher Nkunku opnieuw aan de leiding te komen. Een eigen doelpunt gooide in de slotfase roet in het eten voor Leipzig. Verder dan een gelijkspel kwam de club niet. Leipzig is het Bundesliga-seizoen zwak begonnen. Vorige week werd er op bezoek bij VfL Stuttgart met 1-1 gelijkgespeeld.

Bayer Leverkusen-Augsburg 1-2
Leverkusen nam het thuis op tegen Augsburg. Fredrik Jensen zette de bezoekers na een halfuur op voorsprong. Charles Aránguiz maakte vlak voor rust gelijk. Leverkusen zocht de hele tweede helft naar de winnende treffer en loste ruim twintig schoten. Zoals wel vaker viel de winnende goal juist aan de andere kant: André Hahn bezorgde Augsburg zes minuten voor tijd de zege.