Kompany: “Stoor me als iemand vergeet welk werk we bij Anderlecht geleverd hebben”

Kompany: “Stoor me als iemand vergeet welk werk we bij Anderlecht geleverd hebben”

28-07-2022 11:22
41

Vrijdag begint Burnley FC aan haar eerste seizoen onder Vincent Kompany. De voormalige Rode Duivel leidde vorig jaar nog RSC Anderlecht naar een derde plek, vandaag moet Kompany Burnley terug in de Premier League trachten te krijgen. 

Kompany heeft al zijn ervaringen bij Anderlecht meegenomen toen hij zijn koffers pakte om naar Engeland te trekken. Het erk dat hij daar heeft geleverd mag volgens Kompany nooit verloren gaan, laat staan vergeten. “Ik vind het niet erg als iemand niet weet wat ik bereikt heb als speler, maar ik stoor me eraan als iemand niet weet welk werk we de voorbije drie jaar bij Anderlecht hebben geleverd”, klinkt het bij Kompany. 

De coach stak veel werk in jonge spelers, hij heeft ze elke dag zover mogelijk proberen pushen. Dat maakt ook deel uit van het plan bij Burnley. Kompany gelooft sterk in de kracht van jonge voetballers. “Geef die gasten tijd en dan leveren die talenten je uiteindelijk meer op dan wat je ooit voor hen kon betalen”, besluit Kompany in Het Nieuwsblad

Burnley degradeerde vorig seizoen naar The Championship. Sean Dyche werd ontslagen bij de club en ze haalden Kompany om hen terug te brengen naar de hoogste klasse in Engeland. Het werk dat Kompany leverde bij Anderlecht werd sterk geapprecieerd door de club, iedereen in Burnley hoopt dat hij die lijn kan doortrekken.