'Juventus klopt aan bij Liverpool voor zomertransfer van Firmino'

'Juventus klopt aan bij Liverpool voor zomertransfer van Firmino'

27-07-2022 15:44
5

Juventus heeft zich officieel bij Liverpool gemeld voor Roberto Firmino, meldt Corriere dello Sport. De Italiaanse topclub zou een bod van net iets meer dan 22 miljoen euro neer hebben gelegd op Anfield.

Firmino zou niet onwelwillend tegenover een transfer staan, vanwege zijn verminderde speeltijd vorig seizoen en het aantrekken van Darwin Núñez. De 31-jarige Braziliaan hoopt met het oog op het WK in Qatar op meer speeltijd en ziet kansen in Turijn. Juventus zou bij Firmino zijn uitgekomen, nadat andere doelwitten moeilijk haalbaar bleken. Volgens Italiaanse media staan ook Anthony Martial (Manchester United) en Timo Werner (Chelsea) op de radar.

Juventus zit deze zomer niet stil op de transfermarkt. Eerder werden Gleison Bremer (Torino), Ángel Di María (Paris Saint-Germain) en Paul Pogba (Manchester United) aangetrokken. Trainer Massimiliano Allegri gaf aan dat hij Álvaro Morata graag terug zou zien bij Juventus. De Spaanse spits speelde vorig seizoen op huurbasis in Turijn, maar de vraagprijs die Atlético Madrid hanteert is de clubleiding van de Italianen te gortig.