Union is er nog niet uit: '50/50 kans Den Dreef of Heizel in Europese groepsfase'

Union is er nog niet uit: '50/50 kans Den Dreef of Heizel in Europese groepsfase'

18-07-2022 10:00
2

Voor Union Saint-Gilloise staat er een bijzondere periode voor de deur. Voor het eerst in ruim een halve eeuw tijd duikt de traditieclub Europa in. Begin augustus treedt het aan in de voorrondes van de Champions League, met de Europa League als vangnet. Over het decor van die wedstrijden bestaat nog maar gedeeltelijk duidelijkheid.

Het is bekend dat Union haar Europese duels niét mag afwerken in het eigen Dudenpark, dat niet conform de UEFA-voorschriften is. Daarom is de vicekampioen de voorbije weken op zoek gegaan naar een alternatief. Volgens Jarno Bertho, journalist bij Het Laatste Nieuws en VTM, worden de voorrondes al met zekerheid betwist aan Den Dreef, het stadion van Oud-Heverlee Leuven. Daar zouden beide clubs dus een akkoord over gevonden hebben.

Waar Union aan de slag gaat vanaf de groepsfase, is echter nog een open vraag. Twee opties liggen op tafel: ook aan Den Dreef, of in het Koning Boudewijnstadion. Momenteel zijn die twee nog even grote kanshebbers. Mogelijk wacht Union af in welke groepsfase het precies belandt. Als het twee voorrondes overleeft in de CL-kwalificaties, stoot het verder op het kampioenenbal. Bij uitschakeling kunnen Les Unionistes zich echter altijd troosten met de poules van de Europa League.