'Geen vervolging voor Vanden Borre en Mboyo na klacht over matchfixing'

'Geen vervolging voor Vanden Borre en Mboyo na klacht over matchfixing'

13-07-2022 07:31
8

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft besloten om Anthony Vanden Borre en Ilombe Mboyo niet te vervolgen. Het duo werd aangeklaagd door gewezen Standard-voorzitter Roland Duchâtelet en verdacht van matchfixing.

Duchâtelet gaf al jaren aan dat er een stevig reukje zat aan de titel van RSC Anderlecht in 2014, die werd gewonnen ten koste van Standard. Na een serieuze inhaalrace werd paars-wit uiteindelijk kampioen. Volgens Duchâtelet door matchfixing. Hij wees naar onder andere Vanden Borre en Mboyo naar de schuldigen.

De twee vrienden zouden in de kleedkamers van KRC Genk naar verluidt horloges hebben uitgedeeld om van Anderlecht te versieren. Vanden Borre speelde toen nog voor RSC Anderlecht, Mboyo kwam uit voor Genk. Een anonieme Genk-speler bevestigde dat gerucht ook in een documentaire van de RTBF, waarna Duchâtelet een klacht heeft neergelegd. Die klacht heeft echter geen gevolgen voor het duo, weet men bij Het Nieuwsblad.

De KBVB begon wel met een onderzoek en ging de voorbije maanden op zoek naar bewijzen van matchfixing. Een vervolging komt er echter niet. Zo kregen Mboyo en Vanden Borre bevestiging van het Bondsparket dat zij niet worden vervolgd.