Ontwikkeling rond Vormer: 'Nederlander maakt zijn 'comeback' bij Club Brugge'

Ontwikkeling rond Vormer: 'Nederlander maakt zijn 'comeback' bij Club Brugge'

13-07-2022 07:16
17

Een vertrek van Ruud Vormer bij Club Brugge leek onafwendbaar, maar daar is nu toch verandering in gekomen. Een nieuwe coach en een goede voorbereiding lijkt voor een comeback van de Nederlander te gaan zorgen.

Een moeilijke periode onder Philippe Clement en ook een bankzittersstatuut onder Alfred Schreuder leek het vertrek van Vormer in te luiden. Een nieuw seizoen als bankzitter zag hij niet zitten, maar nu is er toch verandering gekomen in zijn situatie.

Volgens Het Laatste Nieuws aast Vormer niet langer op een vertrek bij Club Brugge. De Nederlander heeft een goede voorbereiding achter de rug, waarin hij twee keer scoorde, en toont naar verluidt een voortreffelijke instelling.

Carl Hoefkens is dan ook tevreden over de aanvoerder van Blauw-Zwart. Voor Vormer ziet hij ook een nieuwe rol bij Club Brugge. "De groep vooruit trekken en de jonge gasten beter maken. Ruud staat met veel positiviteit en energie op het veld", klinkt het.

Basispion
Ondanks een flirt met Zulte Waregem liggen de toekomstplannen van Vormer dus toch gewoon bij Club Brugge. Hij zou zijn carrière graag bij Club Brugge afsluiten en voelt opnieuw waardering binnen de club.

Club Brugge wil er wel nog steeds een middenvelder bijhalen, maar door onder andere de blessure van Mats Rits is de kans groot dat Vormer gewoon opnieuw als basispion begint aan het nieuwe seizoen.