Genk maakt bijna 3-0 achterstand goed, maar verliest uiteindelijk van Volendam

09-07-2022 16:32 Laatste update: 16:49
7

KRC Genk oefende zaterdag tegen Volendam. Tegen de Nederlanders keken de Limburgers op een gegeven moment tegen een 3-0 achterstand aan. Uiteindelijk werd het nog 3-2 door twee Genkse treffers in de slotfase.

Woensdag won Genk nog van een Nederlandse tegenstander. De ploeg van Vrancken haalde het toen met 1-2. Zaterdag werd evenwel in het zand gebeten tegen de ploeg van Jonk, die aankomend seizoen terug in de Eredivisie actief zal zijn. Bij Volendam begon Antonucci (ex-Anderlecht) in de basis.

Volendam nam de match meteen in handen en kreeg een stuk of vier kansen alvorens na twaalf minuten al de score te openen. Wijdbroek verschalkte Leysen. Genk antwoordde daarna via Paintsil en Dessers, maar een doelpuntje zat er niet in.

El Kadiri zorgde na 41 minuten voor de 2-0. Murkin kopte nadien de 3-0 tegen de touwen. Op het uur ging Volendam serieus wisselen. In de slotfase scoorde Genk eindelijk tegen. Na een corner viel de bal voor de voetan van Cuesta en die tekende voor de aansluitingstreffer. In de 92 minuut kon ook Nemeth scoren na een corner. Hij trof raak met het hoofd.

Opstelling van Genk: Leysen, Munoz, Didden, Mckenezie, Arteaga, Heynen, Hrosovsky, Ito, Tresor, Paintsil. Dessers