'Aké-transfer in stroomversnelling: verdediger maakt binnenlandse transfer'

'Aké-transfer in stroomversnelling: verdediger maakt binnenlandse transfer'

08-07-2022 08:44
4

De rentree van Nathan Aké bij Chelsea is nabij. De onderhandelingen tussen Manchester City en The Blues bevinden zich in een vergevorderd stadium, meldt The Times.

Bij Chelsea is in de defensie het nodige veranderd. Vaste krachten Antonio Rüdiger en Andreas Christensen zijn naar respectievelijk Real Madrid en FC Barcelona verkast, waardoor manager Thomas Tuchel aan zijn achterhoede moet bouwen. Na de afwijzing van Matthijs de Ligt, die naar alle waarschijnlijk voor Bayern München kiest, kwam Aké in beeld.

De Oranje-international staat zelf welwillend tegenover een terugkeer op Stamford Bridge, klinkt het. Met de transfer gaat naar verluidt 45 miljoen euro gemoeid. De 27-jarige Aké kwam tussen 2011 en 2016 ook al uit voor Chelsea. Via AFC Bournemouth belandde hij bij City. Daar is hij achter Rúben Dias, John Stones en Aymeric Laporte de vierde centrumverdediger in de pikorde.

Witte rook lijkt aanstaande. Tot dusver speelde Aké zeventien wedstrijden in de hoofdmacht van Chelsea. Voor The Citizens kwam hij veertig keer in actie, waarin hij vier keer trefzeker was.