'Ajax krijgt wat het verlangt en ontvangt bod van vijftig (!) miljoen euro'

'Ajax krijgt wat het verlangt en ontvangt bod van vijftig (!) miljoen euro'

08-07-2022 08:28 Laatste update: 08:33
12

Manchester United heeft een bod van vijftig miljoen euro neergelegd bij Ajax, in de hoop dat het genoeg is om Lisandro Martínez in te lijven. De directie van de Amsterdammers moet zich, in samenspraak met de raad van commissarissen, deze vrijdag over het bod gaan buigen, meldt De Telegraaf.

Ajax was van meet af aan kraakhelder: de club verlangt vijftig miljoen euro voor de Argentijn. United is 'in de overtreffende trap gegaan' en bereid aan die vraagprijs te voldoen, klinkt het. Martínez, die drie jaar geleden voor zeven miljoen euro werd gehaald, wil zelf dolgraag naar de Premier League. Op Old Trafford kan hij naar verluidt het drievoudige verdienen van wat hij in Amsterdam verdient.

De zaak-Martínez geeft de clubleiding van Ajax flashbacks naar de onderhandelingen rondom David Neres. In 2019 bood het Chinese Guangzhou Evergrande bijna vijftig miljoen euro op de Braziliaan. Ajax wees dit af en verkocht Neres afgelopen winter voor slechts vijftien miljoen euro aan Shakhtar Donetsk. Binnen Ajax zou het gevoel heersen dat de waarde van Martínez bij een eventueel minder Champions League-seizoen van de club keldert, waardoor de zaak 'gevoelig' ligt.

Het bod van vijftig miljoen euro is inclusief 'goed haalbare bonussen', schetst de ochtendkrant. Met het huidige bod van United wordt ook Arsenal uit de baan gedrukt. Bij United kan Martínez de derde zomeraanwinst van Erik ten Hag worden. Eerder deze week werd Tyrell Malacia gepresenteerd, terwijl Christian Eriksen ook spoedig zijn intrede zal doen.