OFFICIEEL: Ambitieus OH Leuven voegt 20-voudig international Mendyl toe

OFFICIEEL: Ambitieus OH Leuven voegt 20-voudig international Mendyl toe

05-07-2022 11:40
5

Oud-Heverlee Leuven heeft nog maar eens toegeslagen op de zomerse transfermarkt. Met Hamza Mendyl vervoegt een linksachter met de nodige referenties de spelerskern. Hij ondertekende een langdurige overeenkomst aan Den Dreef.

Een tevreden OHL kondigt de transfer van Mendyl aan via haar officiële kanalen. De kwieke linksback heeft zich tot de zomer van 2025 verbonden. Het cv van Mendyl oogt alvast zeer veelbelovend. Op jonge leeftijd maakte hij de overstap van zijn thuisland Marokko naar de befaamde academie van Lille OSC. Daar werkte hij ook ruim 30 wedstrijden af in het eerste elftal.

Nadien volgde een transfer naar Schalke 04, waar hij zelfs zes keer mocht proeven van de Champions League. De voorbije jaren leende de traditieclub uit Gelsenkirchen, die zelf door zwaar weer ging, hem enkele keren uit. Het voorbije seizoen kwam Mendyl 26 keer in actie voor Gaziantepspor, uit de Turkse Süper Lig.

Nu gaat de linksachter zijn brood verdienen bij OHL. Mendyl is overigens ook twintigvoudig international voor Marokko. Hij is lang niet de eerste zomerversterking voor de Vlaams-Brabanders, die al bijzonder actief waren de voorbije weken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie