UPDATE: Van Anderlecht naar Twente, Vlap krijgt warm onthaal

UPDATE: Van Anderlecht naar Twente, Vlap krijgt warm onthaal

5 juli - 18:42 Laatste update: 18:42
15

Michel Vlap is niet langer meer een speler van RSC Anderlecht. Paars-wit heeft de Nederlander verkocht aan FC Twente

Anderlecht en Twente hebben maandag laten weten dat er een akkoord is over de transfer van Vlap. De Nederlander - die vorig seizoen al op huurbasis voor Twente speelde - tekende een driejarig contract met een optie voor nog een jaar bij de Tukkers. 

Waar Vlap in eerste instantie niet haalbaar leek voor Twente, kwam er ineens schot in de zaak. Technisch directeur Jan Streuer liet weten dat er toch een akkoord met Anderlecht naderde. Dat akkoord is bereikt: Twente maakt naar verluidt ongeveer twee miljoen euro over naar België.

Vlap kwam het afgelopen seizoen al op huurbasis uit voor de nummer vier van het afgelopen Eredivisie-seizoen. De aanvallende middenvelder was een vaste waarde in het elftal van Ron Jans en liet recent al weten graag terug te keren naar Twente. Hij kwam het afgelopen seizoen tot 36 officiële duels, waarin hij vijf keer trefzeker was en twee assists gaf.

"We wilden Michel heel graag voor FC Twente behouden", zegt Streuer. "Uiteindelijk is de club er in geslaagd Michel definitief over te nemen van Anderlecht en daar zijn we heel blij mee. Michel heeft vorig seizoen een belangrijk aandeel gehad in het sportieve succes en de ontwikkeling van de ploeg. We hebben de verwachting dat hij bij FC Twente nieuwe stappen kan maken en daarmee van nog meer waarde kan zijn voor de ploeg. Michel is bovendien een heel fijne en gedreven speler die je graag in de selectie wilt hebben."

Update: Vlap werd knap ontvangen door zijn nieuwe ploegmaats. Een aantal bekende gezichten voor de Nederlander en dus kon er wat gezongen worden. Zijn nieuwe club gaf een inkijk op zijn onvtangst via haar TikTok-kanaal. "Een warm onthaal voor Vlap," schrijft de club. 

@fctwente Een warm onthaal voor Vlap! 😍 #fctwente #vlap #bewegenoptiktok ♬ origineel geluid - FC Twente

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie