OFFICIEEL: Na zes seizoenen zwaait Rougeaux Kortrijk uit met emotionele brief

OFFICIEEL: Na zes seizoenen zwaait Rougeaux Kortrijk uit met emotionele brief

30 juni - 15:27
1

Lucas Rougeaux heeft een belangrijk hoofdstuk uit zijn voetballeven afgesloten. Na zes jaar bij KV Kortrijk is er een einde gekomen aan de onderlinge overeenkomst. Aangezien er in die periode een heleboel gebeurd is, vond de verdediger het aangewezen om een persoonlijke brief voor te lezen bij wijze van afscheid.

In de zomer van 2016 verruilde Rougeaux OGC Nice, waar hij nauwelijks aan de bak kwam, voor Kortrijk. Het betekende zijn eerste avontuur in het buitenland. Zes jaar later is zijn verblijf in het Guldensporenstadion ten einde gelopen. Beide partijen hebben beslist om hun samenwerking niet verder te zetten. 

Rougeaux kroop daarop in de pen en kreeg de kans van KVK TV om zijn brief voor te lezen. Daarin heeft de 28-jarige Fransman enkel lovende woorden over voor de club en haar achterban. Hij bedankt de supporters en de medewerkers voor de onvoorwaardelijke steun, tijdens de vele mooie momenten, maar ook in de moeilijke periodes.

En die laatste, die heeft Rougeaux zeker gekend. Vooral 2018 bleek een waar annus horribilis. Op 8 februari, in een bekerwedstrijd tegen KRC Genk, sloeg het noodlot toe. Rougeaux liep een bijzonder zware knieblessure op. Even zag het er zelfs naar uit dat zijn carrière om zeep was, maar na een revalidatie van meer dan negen (!) maanden keerde de verdediger alsnog terug. Mede door die lange onderbreking geraakte Rougeaux uiteindelijk 'slechts' aan 90 optredens voor KVK.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie