Kompany over vertrek Anderlecht tijdens persbabbel: “Had ook andere opties”

Kompany over vertrek Anderlecht tijdens persbabbel: “Had ook andere opties”

24-06-2022 17:25
22

Vincent Kompany heeft een eerste persconferentie gegeven bij Burnley. De oefenmeester sprak ook over zijn vertrek bij RSC Anderlecht.

Kompany moet Burnley terug naar de Premier League zien te krijgen. "We hebben een ploeg met veel ervaring. Er moet balans zijn. Spelers die kunnen groeien in waarde en er is ook een mix van spelers die die echte Engelse voetbalcultuur in zich hebben.”

De voormalige Rode Duivel praat ook over andere opties. “Ik hoefde niet te vertrekken bij Anderlecht. Ik hoefde ook niet per se naar Burnley: ik had ook andere opties. We raakten gewoon aan de praat en langzaamaan raakte ik overtuigd", citeert Het Nieuwsblad.

Kompany spreekt van een overgangsperiode. “De ambitie is om terug te keren naar de Premier League, maar als dat niet gebeurt is dat geen ramp. We weten hoe het gaat. Het is een overgangsperiode. Het zal niet makkelijk zijn. Het gaat om hoe je spelers ontwikkelt. Het is ook geen rocket science, je moet gewoon iedereen kalm houden. Maar dat is niet makkelijk in het voetbal."