OFFICIEEL: RWDM shopt in Eerste Klasse A (maar moet nog wat oefenen op spelling)

OFFICIEEL: RWDM shopt in Eerste Klasse A (maar moet nog wat oefenen op spelling)

21 juni - 23:26
3

Jonathan Heris zet een stapje terug in zijn loopbaan. De 31-jarige verdediger heeft ervoor gekozen om een contract te ondertekenen bij RWDM, dat afgelopen seizoen net naast de promotie naar Eerste Klasse A greep. De voorbije twee jaar was onze landgenoot actief bij KAS Eupen.

Via haar officiële Twitter-account heeft RWDM de transfer van Heris aangekondigd. Financieel hebben de Brusselaars daarbij niet het achterste van hun tong hoeven te laten zien, want de mandekker komt transfervrij over. Bij Eupen liep zijn overeenkomst namelijk ten einde. Dat De Panda's hem zonder slag of stoot laten gaan, is overigens best opmerkelijk. Sinds Heris medio 2020 aan de Kehrweg landde, was hij namelijk steevast een basisklant.

Nu gaat Heris zijn geluk dus beproeven bij RWDM. Daar moet hij voor de nodige ervaring zorgen, die hij onder meer opbouwde in Hongarije, bij topclub Ujpest. Overigens voelt het voor Heris ongetwijfeld aan als thuiskomen: in de jeugdreeksen leerde hij de kneepjes van het vak bij het voormalige Brussels en in het Edmond Machtenstadion zette hij ook zijn eerste passen als profvoetballer.

Hoewel Heris eerder meer dan vier jaar in totaal uitkwam voor RWDM, moet het sociale-media-team wel nog even oefenen op de schrijfwijze van zijn naam. Op het Twitter-bericht van de club is die namelijk met twee r-en geschreven, terwijl Heris toch wel degelijk slechts één r telt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie