Kansen voor Rode Duivels: “Vanaken is één van de gevaarlijkste spelers”

Kansen voor Rode Duivels: “Vanaken is één van de gevaarlijkste spelers”

14-06-2022 14:12
13

Verschillende basisklanten van de Rode Duivels hebben verstek gegeven voor Polen en Vital Borkelmans vindt dat enkele jongens moeten opstaan. De voormalige assistent van de Rode Duivels sprak met Het Laatste Nieuws.

Verschillende spelers maken weinig minuten in clubverband. ''Voor Eden (Hazard, red.) is dit een uitgelezen moment om zich te tonen. Iedere minuut die hij kan spelen, zou ik hem geven. Om wedstrijdritme op te doen - ook al met het oog op de voorbereiding van het volgende seizoen. Van Tielemans zagen we mooie dingen tegen Wales. Hij is aan het terugkomen na een ietwat moeilijkere periode.”

Ook ziet Borkelmans Hans Vanaken een kans krijgen. “Maar ik verwacht bijvoorbeeld ook dat Vanaken een nieuwe kans krijgt van Martínez. Hans heeft in mijn ogen de laatste maanden zijn meerwaarde bewezen. Zowel bij Club Brugge als bij de Rode Duivels. Hij is één van de gevaarlijkste spelers. Hij kan in de zestienmeter komen én hij kan een goal maken. Enfin, de coach heeft in het verleden al genoeg getest. Hij weet als geen ander wat hij aan die jongens heeft."