Kompany moet niet op spits rekenen: 'Belangrijk dat ik op hoog niveau presteer'

Kompany moet niet op spits rekenen: 'Belangrijk dat ik op hoog niveau presteer'

06-06-2022 16:29

Indien Vincent Kompany straks de manager wordt van Burnley, moet hij op zoek naar een nieuwe spits. Wout Weghorst wil immers niet bij de The Clarets blijven.

De spits hield bij zijn komst in januari al rekening met een degradatie aan het einde van het seizoen. The Clarets kenden een opleving, maar zijn alsnog bij de onderste drie in de Premier League geëindigd en zakken daardoor af naar het Championship. Weghorst is er dan hoogstwaarschijnlijk niet bij, beaamt hij in gesprek met Voetbal International. "We hebben van tevoren duidelijk afgesproken dat ik niet in het Championship ga spelen. De club wil me graag behouden en gaat er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren naar de Premier League", lijkt hij voor te sorteren op een huurtransfer.

Zaterdag viel de naam van het Turkse Besiktas nadrukkelijk, maar Weghorst benadrukt dat hij nog geen keuze heeft gemaakt. Het gerucht dat Club Brugge aan Weghorst denkt, mag sowieso de vuilbak in. "Er is belangstelling uit Duitsland, Engeland en Turkije. Eerst ga ik me hier op Oranje focussen en zo goed mogelijk presteren. Dan gaan we in gesprek met Burnley over hoe het nu verder gaat." De 29-jarige spits uit Borne wil namelijk een weloverwogen beslissing nemen, met het oog op het WK in Qatar. "Voor komend seizoen is het belangrijk dat ik op een hoog niveau kan presteren."

Na zijn vertrek bij RSC Anderlecht wordt Kompany waarschijnlijk de nieuwe manager van Burnley. De deal is nog altijd niet officieel. Mogelijk is de werkvergunning van Kompany nog niet in orde en is daarom de deal nog altijd niet rond.