Domper voor Openda: debuut tegen Nederland is onmogelijk door ... schorsing

Domper voor Openda: debuut tegen Nederland is onmogelijk door ... schorsing

02-06-2022 19:43 Laatste update: 22:27
2

Eén van de nieuwe gezichten in de selectie van Roberto Martinez is Loïs Openda. Na een boerenjaar bij Vitesse krijgt de 22-jarige spits de kans om zich te bewezen en, wie weet, wel een stekje af te dwingen in de WK-selectie van later dit jaar. Tegen Nederland zal hij echter niet op speelminuten kunnen rekenen. Openda is namelijk ... geschorst.

Een best bizarre conclusie voor een speler die zijn debuut nog moet maken bij de Rode Duivels, maar ze is wel degelijk correct. Openda heeft immers nog een schorsing achter zijn naam staan uit de kwalificatiecampagne van de U21 voor het komende Europese Kampioenschap. In die succesvolle voorrondefase, waarin de Jonge Duivels hun groep als winnaar afsloten, pakte de Luikenaar drie gele kaarten.

In het laatste groepsduel in maart, het beslissende 1-1-gelijkspel tegen concurrent Denemarken, duwde de scheidsrechter Openda na een half uur een gele prent onder de neus. Zijn derde dus, waardoor hij volgens de UEFA-reglementen geschorst is voor zijn eerstvolgende internationale wedstrijd. Dat had die tegen Nederland kunnen zijn, uitgerekend het land waar hij de laatste maanden grote sier maakte.

Als huurling van Club Brugge kroonde Openda zich tot vice-topschutter van de Eredivisie met achttien treffers. Dat komt hem op heel wat interesse van andere ploegen te staan. Volgens de laatste berichten zou Carl Hoefkens, de kersverse trainer van Club, Openda echter een kans willen geven in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.