OFFICIEEL: Cercle bijt in het zand, Matondo trekt stekker uit verlengd verblijf

OFFICIEEL: Cercle bijt in het zand, Matondo trekt stekker uit verlengd verblijf

02-06-2022 18:04
7

Cercle Brugge (en waarschijnlijk bij uitbreiding de Jupiler Pro League) is een smaakmaker armer. Rabbi Matondo zal volgend seizoen namelijk niet langer de groen-zwarte kleuren verdedigen. Dat gebeurt naar verluidt op het eigen initiatief van de huurling van Schalke 04.

Via haar officiële kanalen deelt Cercle het nieuws, dat ongetwijfeld voor een domper zal zorgen bij de eigen aanhang. Zelf was het immers vragende partij om verder door te gaan met Matondo. De voorbije tijd liepen daar ook onderhandelingen over, maar die zijn op niets uitgedraaid. 'Een akkoord met de speler voor een definitieve overgang werd niet gevonden', schrijft De Vereniging. Blijkbaar was dat met zijn moederclub, Schalke 04, dus wel gelukt.

Matondo zal nu dan ook terugkeren naar Gelsenkirchen. Of de aalvlugge Welshman daar ook effectief aan boord zal blijven, is voorlopig koffiedik kijken. Schalke verzekerde zich vorige maand van promotie naar de Bundesliga. In de JPL heeft Matondo alvast grote sier gemaakt tijdens het afgelopen seizoen. Met negen competitietreffers was hij één van de exponenten bij revelatie Cercle. Vooral zijn moordende versnelling deed heel wat verdedigers afzien.

Als Matondo niet bij Schalke blijft, behoort het tot de mogelijkheden dat hij alsnog weer in België neerstrijkt, weliswaar bij een andere club. Volgens de geruchtenmolen zou Club Brugge al een lijntje uitgeworpen hebben naar hem. Eerder liet ook RSC Anderlecht vallen gecharmeerd te zijn door Matondo.