Koeman voorkwam vertrek Golden Boy Pedri: 'Na twee trainingen genoeg gezien'

Koeman voorkwam vertrek Golden Boy Pedri: 'Na twee trainingen genoeg gezien'

27 May - 08:36
0

Ronald Koeman vindt dat hij zichzelf nog in de spiegel aan kan kijken na zijn voortijdige ontslag bij FC Barcelona. De opvolger van bondscoach Louis van Gaal werd na één seizoen en een paar maanden aan de kant gezet, maar heeft naar eigen zeggen alles eraan gedaan en altijd in het belang van de club gehandeld.

Koeman sprak deze week op het AK Coaches World-congres en ging ook in op zijn tijd bij FC Barcelona. "De mensen die er verstand van hebben en die de financiële situatie van Barcelona kennen, weten dat ik het goed heb gedaan. Niet geweldig, maar ook niet slecht", wordt hij geciteerd door Diario SPORT. "Ik heb alles voor de club gedaan en dingen moeten accepteren, omwille van de financiële situatie. Antoine Griezmann naar Atlético Madrid laten vertrekken bijvoorbeeld."

Koeman moest ook noodgedwongen een beroep doen op de eigen jeugd. Zo liet hij spelers als Gavi, Nico González en Óscar Mingueza aan het grote werk ruiken. "In Nederland is dat een goede gewoonte, daar kun je in de competitie een hoop leren op jonge leeftijd. De Eredivisie is niet de sterkste competitie, zeker niet in fysiek opzicht, maar er lopen veel jonge spelers rond en zij krijgen de tijd en het vertrouwen. Zo zitten wij in elkaar en ik vind niet dat het een groot risico is. Want een speler van twintig kan zich nog verbeteren en een speler van 32 niet."

Pedri, verkozen tot Golden Boy van 2021, bleek echter de grootste parel van allemaal. Toen Koeman neerstreek in Camp Nou, was de toen nog zeventien jaar oude middenvelder net overgekomen van Las Palmas. "Ik tekende mijn contract en het ging toen al over hem, maar ik kende hem niet. Maar na twee trainingen had ik al genoeg gezien: ik wist dat hij een grote speler zou worden." Barcelona overwoog toen nog om Pedri eerst te verhuren. "Maar ik zei: Pedri gaat nergens heen, want hij wordt binnenkort een basisspeler. En zo ging het ook."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie