Wordt Mazzu 1e trainer in 20 jaar tijd die Anderlecht bij andere JPL-club haalt?

Wordt Mazzu 1e trainer in 20 jaar tijd die Anderlecht bij andere JPL-club haalt?

26 May - 23:00 Laatste update: 26 May - 23:00
43

RSC Anderlecht is na het vertrek van Vincent Kompany op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Felice Mazzu van Union is in het Lotto Park de topkandidaat. Wisselt Mazzu inderdaad van Brusselse club? Dan is hij de eerste trainer in twintig jaar die rechtstreeks als trainer van een andere Belgische club naar Anderlecht trekt.

Anderlecht stelde voor het seizoen 2002 – 2003 Hugo Broos aan als hoofdtrainer. Broos was het seizoen voordien aan de slag als T1 van Moeskroen. Sinds de aanstelling van Broos plukte Anderlecht nooit meer rechtstreeks een trainer weg bij een andere Belgische eersteklasser of tweedeklasser.

We moeten wel met twee woorden spreken, want er zijn twee trainers waar over gediscussieerd kan worden. Eerst was er in het seizoen 2017 – 2018 Hein Vanhaezebrouck. Een week voor zijn aanstelling bij Anderlecht was hij nog de trainer van KAA Gent, maar beide partijen gingen voor Vanhaezebrouck naar Brussel trok uit elkaar. Toen stond het wel al in de sterren geschreven dat Vanhaezebrouck bij Anderlecht Nicolos Frutos zou vervangen.

Een tweede trainer waar over gediscussieerd kan worden is Frank Vercauteren. Anderlecht plukte hem immers bij weg bij Oud-Heverlee Leuven, destijds nog actief in de Proximus League. Vercauteren was evenwel aan Den Dreef geen hoofdtrainer – dat was Vincent Euvrard – maar Sportief adviseur.

Sinds het vertrek van Broos bij Anderlecht volgden er veertien andere regeerperiodes. In de meeste gevallen nam de assistent het over van de hoofdcoach. Dat gaat op voor de eerste periode van Vercauteren, Ariël Jacobs, Besnik Hasi, Nicolas Frutos, twee keer Karim Belhocine, Jonas De Roeck en Kompany.

Er passeerden in Brussel ook nog enkele buitenlandse trainers sinds Broos. John van den Brom kwam over van het Nederlandse Vitesse. René Weiler wisselde 1. FC Nürnberg voor Anderlecht in. Terwijl Fred Rutten clubloos was, toen hij het roer overnam bij Anderlecht. Simon Davies tot slot kwam samen met Kompany over van Manchester City. Davies werkte voor de jeugdwerking van de Engelse topclub.

Lijst Anderlecht-trainers – Situatie voor T1-schap
Vincent Kompany – Assistent bij Anderlecht
Frank Vercauteren – Sportief adviseur bij Oud-Heverlee Leuven
Jonas De Roeck – Assistent bij Anderlecht
Simon Davies – Jeugdcoach bij Manchester City
Karim Belhocine – Assistent bij Anderlecht
Fred Rutten – Clubloos
Karim Belhocine – Assistent bij Anderlecht
Hein Vanhaezebrouck – Clubloos
Nicolás Frutos - Assistent bij Anderleccht
René Weiler – Trainer bij 1. FC Nürnberg
Besnik Hasi – Assistent bij Anderlecht
John van den Brom – Trainer bij Vitesse
Ariël Jacobs – Assistent bij Anderlecht
Frank Vercauteren – Assistent bij Anderlecht
Hugo Broos – Trainer bij Moeskroen

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie