Delcroix voetbalt met flair, niet nonchalant: Rust aan de bal is kwaliteit

Delcroix voetbalt "met flair", niet nonchalant: "Rust aan de bal is kwaliteit"

21-05-2022 10:45
3

Voor Hannes Delcroix is het een seizoen met twee gezichten geworden. Als de verdediger van RSC Anderlecht op het terrein verscheen, pakte hij meestal uit met puike prestaties, maar blessureleed strooide ook veel roet in het eten. Het komende seizoen moeten die tegenslagen achterwege blijven, hoopt hij.

"Hout vasthouden, maar ja, ik ben lichamelijk helemaal in orde", steekt Delcroix van wal in gesprek met Het Laatste Nieuws. Het was niet voor het eerst dat de linksvoetige mandekker aan de kant stond door een blessure. Dankzij zijn atletische lichaamsbouw slaagt hij er echter steeds in om sterk terug te keren. "Ik heb gewoon pech gehad met die knieblessure. Ik voel me nu sterker dan voordien", klinkt het.

Hoewel hij bij Anderlecht weer minuten maakt, werd Delcroix door Roberto Martinez niet opgenomen in de selectie voor de komende UEFA Nations League. Daar kan hij zich zelf perfect in vinden. Eerst wil Delcroix zich terug focussen op een vaste waarde worden bij Anderlecht. "Dan kunnen we aan de volgende stap denken. Ik ben ambitieus en het WK is zeker een doel", laat hij optekenen, al beseft hij dat dat voorlopig nog veraf is.

Met zijn eeuwige cool lijkt Delcroix alvast uit het goede hout gesneden om ook op topniveau zijn mannetje te kunnen staan. "Ik voel adrenaline, maar dat is geen stress", legt hij uit. Nonchalant zou hij zichzelf niet noemen. "Ik probeer gewoon mijn kwaliteiten te tonen en rust aan de bal is er daar een van. Mensen vinden Joshua Zirkzee ook nonchalant, maar hij voetbalt gewoon met heel veel flair", vergelijkt Delcroix tot slot.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie