Het jaar van Mignolet: Zorgen om blessure en heroïsche comeback voor Club Brugge

Het jaar van Mignolet: Zorgen om blessure en heroïsche comeback voor Club Brugge

12 mei - 14:45 Laatste update: 12 mei - 14:45
Jupiler Pro League 11 Reacties

De Brugse Muur heet weer Simon Mignolet. Na een moeilijk seizoen is de Rode Duivel helemaal terug van weggeweest en lijkt hij Club Brugge de titel te gaan schenken. Een terugblik op zijn tumultueus seizoen.

Mignolet werd in 2019 door Club Brugge voor een gigantische som van zeven miljoen euro terug naar België gehaald en moest voor eens en altijd het keepersprobleem bij Blauw-Zwart oplossen. Met succes. Althans, de eerste twee seizoenen toch. Hij toonde week na week de beste doelman in ons land te zijn én hielp Blauw-Zwart mee aan successen en twee titels.

Dit seizoen liep het wat minder voor de doelman. Waar hij in zijn eerste seizoen slechts dertien doelpunten slikte (in 27 partijen) en het seizoen daarop 33 (in 38 wedstrijden) zat hij dit seizoen na 33 competitiewedstrijden al aan 35 tegendoelpunten én een pak minder clean sheets. Een terugval voor de ervaren doelman, die in meerdere partijen ook enkele pijnlijke blunders beging.

Denk maar aan zijn moeilijke partij tegen Standard, waar hij de Rouches twee doelpunten (en een punt) schonk of het vreemde tegendoelpunt tegen Royal Antwerp FC in de reguliere competitie. Nee, een bijzonder goed seizoen speelde de doelman niet en de kritiek begon stilaan te groeien. Zelfs van de eigen fans, die weer begonnen vrezen voor een doelmannenprobleem bij Club Brugge.

Wachten op comeback
Al was er wel een goede reden voor het moeilijke seizoen van Mignolet. Een hardnekkige blessure, dat blijkt één van de redenen te zijn voor het mindere presteren van Mignolet. Door die blessure miste hij een deel van het EK met de Rode Duivels, maar ook de voorbereiding op dit seizoen en de eerste competitiewedstrijd met Club Brugge.

Ook na zijn comeback verliep het nog niet vlekkeloos en had de doelman tijd nodig om weer topfit te geraken. De eerste vijf competitiewedstrijden hield hij slechts twee keer de nul en moest hij tegen KAA Gent zelfs zes(!) doelpunten slikken. De blessure bleef parten spelen, net zoals een moeilijke situatie naast het veld. "Zowel op als naast het veld was dit een lastig jaar", gaf hij begin 2022 nog aan. "Op het veld met die blessure, ernaast met enkele spijtige overlijdens."

Big Si is er weer
Begin 2022 leek Mignolet weer aan de beterhand, maar in de Play-Offs is hij helemaal terug. In de laatste weken van de competitie toont Mignolet plots een volledig ander gezicht. De doelman van de eerste twee seizoenen bij Club Brugge staat er weer en heeft duidelijk ook wat te bewijzen. Met enkele enorme reddingen hield hij Blauw-Zwart deze Play-Offs meermaals recht en is hij goed op weg om Club Brugge een derde titel op rij te schenken.

Al vier keer op rij heeft Mignolet nu de nul gehouden en heeft hij Blauw-Zwart mee geholpen aan een indrukwekkende comeback en dus ook mogelijk de titel. Slaagt hij er nog in om twee keer de nul te houden, dan zal Mignolet een nieuw record beet hebben en de eerste doelman ooit worden die erin slaagt om de nul te houden in de Play-Offs.

De kritiek is inmiddels weggesmolten als sneeuw voor de zon. Niemand twijfelt nog aan Mignolet en Club Brugge mag nog jaren genieten van de doelman. De nu 34-jarige ancien heeft een contract tot medio 2025 bij Blauw-Zwart. Tot die tijd mag Club Brugge opgelucht ademhalen: het heeft géén doelmannenprobleem.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie