Dury over Club Brugge - Union: Schreuder was banger voor Union dan andersom

Dury over Club Brugge - Union: "Schreuder was banger voor Union dan andersom"

11-05-2022 10:16
18

Er valt een vergelijking te trekken tussen RSC Anderlecht - Zulte Waregem SV in 2013 en de strijd tussen Club Brugge en Union Saint-Gilloise van dit jaar. Beide duels worden uitgevochten in de Play-Offs, beide duels hebben een hoog David en Goliath-gehalte. 

Zulte Waregem stond hield toen het hele seizoen stand tegen Anderlecht, het won in de Play-Offs tegen Club Brugge en Anderlecht, maar ze vielen uiteindelijk toch terug naar de tweede plek. De laatste wedstrijd van de Play-Offs was uitgerekend tegen de nummer één, Anderlecht. Ze moesten er winnen om de twee doelpunten goed te maken, maar het mocht niet zijn. 

Overeenkomsten 
DH Sport ging in gesprek met een getuige van het duel, Francky Dury. Hij ziet ook de overeenkomst tussen het duel van dit seizoen. Tijdens de competitie was Union de betere ploeg, net zoals Zulte Waregem dat misschien ook wel was. “Ondanks een goede wedstrijd op zondag verloor de Union met 0-2... Het doet me denken aan de wedstrijd die we met 3-4 verloren tegen Standard.”

Woensdag
Dury blikt even vooruit naar de wedstrijd van zondag, hij ziet opnieuw veel gelijkenissen met het duel dat hij speelde tegen Anderlecht in 2013. Waregem trok toen naar Anderlecht met maar één gedachte, ze moesten winnen. Volgens Dury moest dat ook gewoon, ze waren namelijk de beste ploeg in de Play-Offs. Dury vindt dat Felice Mazzu zijn aanpak niet mag veranderen vanwege zondag, niet zoals Alfred Schreuder deed. “Schreuder was banger voor Union dan andersom door zijn opstelling aan te passen: dat is het grootste compliment."