Opvallend: Ref. Department rept geen woord over strafschop in Union-Club Brugge

Opvallend: Ref. Department rept geen woord over strafschop in Union-Club Brugge

09-05-2022 14:04
24

Na de wedstrijd tussen Club Brugge en Union was er weer heel wat te doen om enkele scheidsrechterlijke beslissingen. Onder meer de strafschopfase werd uitvoerig besproken. Maar niet door het Refereeing Department.

Naar goede gewoonte komt het Refereeing Department na de speeldag terug op enkele beslissingen van de wedstrijdleiding en geeft het meer duiding. Opvallend, het rept geen woord over de strafschopfase in het duel tussen Union en Club Brugge.

Nochtans was er heel wat te doen om die fase. Brandon Mechele gaf al aan dat hij het geen strafschop vond en werd daarvoor bijgetreden door onder andere Gilles De Bilde, Aster Nzeyimana en Serge Gumienny. Voormalig scheidsrechter Stéphane Breda vond het dan weer wél een strafschop.

Toch heeft men bij het Refereeing Department besloten om geen uitleg te verschaffen over de beslissing van scheidsrechter Lawrence Visser en VAR Jan Boterberg om de bal op de stip te leggen. Voor Club Brugge is het ook een tweede keer op rij dat een strafschopfase voor enige rumoer zorgt, na de eerdere fase in het duel tegen RSC Anderlecht