United wilde Liverpool aftroeven: 'Drie aanvallers die in mij opkomen'

United wilde Liverpool aftroeven: 'Drie aanvallers die in mij opkomen'

07-05-2022 15:45

Ralf Rangnick wilde in de winter toeslaan op de transfermarkt, maar kreeg geen toestemming van de Manchester United-clubleiding. De komst van een spits was volgens de Duitse interim-manager noodzaak, al kwam die er niet.

Net voor en tijdens de transfperiode in januari viel Mason Greenwood weg wegens een aanhouding op verdenking van verkrachting en mishandeling van zijn ex-vriendin. Anthony Martial vertrok in dezelfde tijdspanne naar Sevilla en Edinson Cavani kampte met lichte blessures. "Er werd toen gezegd dat er geen speler op de markt was die ons echt zou kunnen helpen", zegt Rangnick op het persmoment voor de wedstrijd van zaterdagavond tegen Brighton & Hove Albion.

"Maar er waren er wel degelijk een paar", verduidelijkt de Duitser. "Luis Díaz, die nu bij Liverpool zit, en Julian Álvarez, die naar Manchester City gaat, bijvoorbeeld. Dusan Vlahovic zat op dat moment nog bij Fiorentina. Dat zijn zomaar drie aanvallers die nu in mijn gedachten verschijnen." Rangnick kreeg ondanks zijn verzoek nul op het rekest.

"We zaten op dat moment nog in drie competities, dus ik vond dat we een nieuwe spits moesten halen. Ik heb het er met het bestuur over gehad, dat we het in ieder geval moesten proberen, maar het antwoord was 'nee'. Ik vind nog steeds dat we het hadden moeten proberen, maar dat is dus niet gebeurd."