De Laet spreekt over Beerschot-perikelen: “Ik was pissed op mezelf”

De Laet spreekt over Beerschot-perikelen: “Ik was pissed op mezelf”

07-05-2022 15:28

Ritchie De Laet spreekt in een openhartig interview met Het Nieuwsblad over zijn chronische darmproblemen en de stress die daarbij komt kijken. Hij laat zich ook uit over de perikelen tijdens de derby tegen Beerschot.

De Laet werd vroeg gewisseld en leek zijn ongenoegen te uiten tegenover Brian Priske. Natuurlijk was ik toen pissed. Maar in de eerste plaats pissed op mezelf. Het gevoel dat het allemaal voorbij was. Dat ik door al die problemen en die stress niet meer zou kunnen doen wat ik wilde: gewoon nog genieten van de laatste paar jaren van mijn voetbalcarrière. Ik was op dat moment helemaal op.”

De Laet miste ervoor al Club Brugge en wilde sowieso de derby spelen, ondanks zijn darmproblemen. Maar na 20 of 25 minuten begon ik last te krijgen en begon ik helemaal in mekaar te zakken. De coach nam de juiste beslissing, om me tegen mezelf te beschermen. Maar daar denk je op zo'n moment niet aan. Ik was woedend, door alles wat er met me gaande was.”

De verdediger sloot zich een paar dagen op omdat de media het verhaal had opgeblazen. “Chapeau trouwens voor de coach, die me de avond na de match nog opbelde, om me te zeggen dat ik tijd moest pakken, om even weer alles in orde te laten komen. Hij was en is erg begripvol. Dat helpt wel op zo'n momenten, een menselijke coach als Priske.”