Layec bijt terug na kritiek op Verboomen: Hij floot goede Anderlecht-Club Brugge

Layec bijt terug na kritiek op Verboomen: "Hij floot goede Anderlecht-Club Brugge"

06-05-2022 15:29
17

Nathan Verbomen en VAR Bram Van Driessche stonden na de partij tussen RSC Anderlecht en Club Brugge stevig onder vuur. Na een duidelijke fout op Charles De Ketelaere werd er niet voor een strafschop gefloten. Zij kregen dan ook kritiek, maar dat vindt scheidsrechtersbaas Bertrand Layec onterecht.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws neemt Layec het op voor Verboomen, die al enkele weken kritiek kreeg. Ook na de partij tussen Club Brugge en Anderlecht. "Hij gaf die penalty niet. Maar over het algemeen floot hij een goede wedstrijd", vertelt Layec. "Hij had de match onder controle. Had een goed contact met de spelers. Ik ben positief over zijn prestatie."

Opvallend, zelf vond Layec het aanvankelijk na de partij géén clear error en dan ook terecht geen ingreep voor een strafschop. Al gaf het Refereeing Department wel aan dat er strafschop gefloten moest worden. Layec heeft geen spijt over die uitspraken, maar keert wel zijn kar.

"Ik maakte een analyse op basis van enkele beelden die ik zag op een schermpje van 20 bij 20 centimeter. Toen ik terug in Tubize was, heb ik meteen de andere invalshoeken bekeken. Dan twijfelde ik geen seconde. De VAR had moeten tussenkomen", aldus de Fransman.

Voor Verboomen en Van Driessche alleszins de komende speeldagen geen partijen als scheidsrechter in de Champions' Play-Offs meer. Wel is Bram Van Driessche nog één keer vierde scheidsrechter bij Sporting Charlerloi – KRC Genk en is Verboomen twee keer VAR (bij RSC Anderlecht – Royal Antwerp FC en Sporting Charleroi – KRC Genk).