De Bruyne van het veld gehaald bij Manchester City: Onbegrijpelijk

De Bruyne van het veld gehaald bij Manchester City: "Onbegrijpelijk"

05-05-2022 11:00 Laatste update: 11:12
16

Manchester City gaat ook dit seizoen de Champions League niet winnen. Het werd in extremis nog uitgeschakeld door Real Madrid. De wissel van Kevin De Bruyne stuitte na de match op veel onbegrip. 

De Bruyne werd op een kwartier voor het einde naar de kant gehaald voor Ilkay Gündogan. Die beslissing stuitte op heel wat onbegrip bij de analisten van Pickx Sports.

"Onbegrijpelijk", zo klonk het bij Wim De Coninck. "Als hij niet geblesseerd is, laat je je belangrijkste speler altijd staan, ook al was hij niet zo dominant als we gewend zijn. Maar Guardiola had op het eind bijna geen offensieve spelers meer, hij wisselde defensief. Met Kevin kan je altijd nog iets forceren. In de verlengingen heeft Guardiola De Bruyne toch geweldig gemist."

Ook Wesley Sonck begreep er niets van. "De vraag is altijd: waarom haal je jouw beste speler eraf? Zeker omdat De Bruyne zo’n echte winnaar is. Misschien dachten ze dat het binnen was. Er zijn maar twee mensen die antwoord op de vraag kunnen geven: Guardiola en De Bruyne. Ik denk dat Kevin op een niveau staat dat hij kan communiceren met zijn coach."