RWDM-voorzitter briest: Door een aantal amokmakers wordt onze club zwartgemaakt

RWDM-voorzitter briest: "Door een aantal amokmakers wordt onze club zwartgemaakt"

2 mei - 23:15
2

Wat een mogelijk titelfeest had kunnen worden, draaide uit op een nachtmerrie voor RWDM. Niet alleen ontnam RFC Seraing de Brusselaars de promotie vanonder hun eigen neus, bovendien gingen enkele heethoofden over de schreef door het veld te bestormen. Voorzitter Thierry Dailly betreurt dat ten zeerste.

Lang hoeft de sterke man van RWDM niet na te denken over zijn analyse van het voorval. "Het is schandalig en onaanvaardbaar", spuwt Dailly vuur bij Bruzz. "Zoiets mag nooit gebeuren." Toch wil hij de gebeurtenissen van zaterdagavond wel enigszins nuanceren. "Er wordt snel met de vinger naar RWDM gewezen, terwijl het Seraing-supporters waren die de rellen hebben uitgelokt."

Daarnaast moet ook het bestuur van Seraing eens in de spiegel kijken. Vooral op het vlak van organisatie en veiligheid schort er het een en ander, vindt Dailly. "Het was onprofessioneel. Ze zijn enorm laks omgegaan met de situatie. Er waren nauwelijks veiligheidsmaatregelen voorzien, terwijl ze wisten dat de kans groot was dat er iets zou gebeuren", klinkt zijn oordeel hard.

Dat neemt niet weg dat RWDM verveeld zit met het wangedrag van de eigen supporters. In samenwerking met de politie kondigt Dailly dan ook harde maatregelen aan. "Er zijn zoveel voorbeeldige topsupporters, maar door een aantal amokmakers wordt onze club zwartgemaakt. Een stadionverbod van twee weken is onvoldoende. De relschoppers moeten er volledig uit", waarschuwt hij al.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie