Kompany: Van alle jongens op het veld zal Arnstad de grootste carrière maken

Kompany: "Van alle jongens op het veld zal Arnstad de grootste carrière maken"

01-05-2022 22:00
14

De voorbije weken en maanden stuurde Vincent Kompany haast steevast dezelfde jongens de wei in, maar tegen Club Brugge voerde hij (deels noodgedwongen) enkele wijzigingen door. De verrassing van de chef was ongetwijfeld de basisplek van Kristian Arnstad. Die deed het uitstekend en kroonde zich zowaar tot 'Man van de Match'.

Voor Arnstad was het pas de eerste basisplaats van het seizoen bij de hoofdmacht van RSC Anderlecht, maar dat viel er niet aan te merken. Vanop zijn rechterflank charmeerde de Noor geregeld. "Exact een jaar geleden stond hij ook in de basis tegen Club Brugge, maar toen werden we opgepeuzeld. Hij ook", herinnert Kompany zich bij Sporza. Dat op zich is al best opvallend, want verder dan die twee basisplaatsen kwam Arnstad nog niet in Brussel.

Ondanks dat tegenvallende debuut van vorig seizoen heeft Kompany zijn geloof in Arnstad altijd behouden. "Maar ik heb toen gezegd: van alle jongens op het veld zal hij de grootste carrière maken. Daar blijf ik bij", strooit de coach met complimenten richting de pas achttienjarige creatieve middenvelder.

Hoe komt het eigenlijk dat Arnstad nu pas weer aan de oppervlakte komt? "Hij heeft lang niet in de kern gezeten, omdat we in België maar achttien spelers in de kern mogen hebben", legt Kompany uit. "Er zal wel een reden voor zijn, maar ik snap ze niet. Maar hij en ook Kana hebben in die tijd altijd de perfecte instelling gehad."