Rits over nieuwe positie bij Club Brugge: De beste versie van mezelf

Rits over nieuwe positie bij Club Brugge: "De beste versie van mezelf"

01-05-2022 11:14
0

Club Brugge speelt zondag de topper tegen RSC Anderlecht. De fans van Club zullen ongetwijfeld hopen op een sterke Mats Rits. Onder Schreuder speelt de polyvalente middenvelder vaak als een acht in plaats van een zes voor de verdediging.

Een plekje hoger op het veld en het doet hem zienbaar deugd. Met zijn gevoel voor infiltraties vanuit het middenveld heeft Rits al veel ploegen weten pijn doen. Negen doelpunten en zeven assists zijn indrukwekkende statistieken voor een speler die een paar maanden geleden nog genoegen moest nemen met een plekje op de bank.

Beste versie
Rits gelooft dat de competitie nu pas ‘de beste Mats Rits’ ziet.  " Sinds ik bij Brugge ben, ben ik elk seizoen beter geworden. Schreuder zette me op de 8 en ik kom gewoon een stuk vaker in het penaltygebied.” Dat vertelt Rits aan DH Sport

Geluk en ongeluk
De ene zijn geluk is de andere zijn ongeluk. Dat geldt ook bij Club Brugge. De nieuwe positie van Rits bevalt hem zo goed dat hij Schreuder dwingt Ruud Vormer op de bank te laten. Zijn vriend lijkt de situatie alvast anders op te vatten dan met Philippe Clement. "Hij is buiten alle grote wedstrijden in de Champions League gelaten. Als kapitein is het normaal dat je dan in je eer aangetast bent,” besluit Rits. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie